Databasen är skapad av Analys och Utredning, Linköpings kommun

Pendling efter tid, kommun, tabellinnehåll, pendlingsriktning och kön.
Markera ditt val och tryck på knappen 'Fortsätt'. Markeringstips

För markerade variabler Markera minst ett värde måste minst ett värde väljas

tid Markera minst ett värde

Totalt 40 Valda

Sök

kommun Markera minst ett värde

Totalt 13 Valda

Sök

tabellinnehåll Markera minst ett värde

Totalt 3 Valda

Sök

pendlingsriktning Markera minst ett värde

Totalt 5 Valda

Sök

kön

Totalt 3 Valda

Sök


Antal valda celler är:(maximalt tillåtna antal är 1 000 000)

Presentation på skärmen är begränsad till 1 000 rader och 30 kolumner


Antal valda celler överstiger tillåtna 1 000 000
Kontakt och information

Information

Senast uppdaterad
20240131
Kontakt
Jimmy Lindahl, 013-20 61 76
Enhet
antal
Skapad datum
2024-01-31
Källa
Statistiska Centralbyrån (SCB). SSD, FoB75, FoB80, FoB85, FoB90, Årsys, RAMS, BAS. Sammanställning och bearbetning: Statistikgruppen, Analys & Utredning, Linköpings kommun.
Matris
FVP85
Databas
SSD
Fotnoter

Fotnoter

Uppgifterna avser de befolkningsmässigt 12 största kommunerna i Sverige, samt dessutom uppgifter för Östergötlands län.
Uppgifterna 1975-1985 samt 1990 kommer från FoB75, FoB80, FoB85 och FoB90. Uppgifterna 1986-89 och 1991-1992 är hämtade från Årsys. 1993-2021 är hämtade från RAMS. 2022 och därefter från BAS.
Uppgifterna avser arbetspendling över kommungräns, utom för länet som endast avser arbetspendling över länsgräns och inte mellan kommunerna inom Östergötlands län. Uppgiften för Östergötlands län uppdateras vid en senare tidpunkt än kommunuppgifterna.
tabellinnehåll
Per 100 000 förvärvsarbetande
Inpendling redovisas utifrån antalet förvärvsarbetande med arbetsplats i kommunen (dagbefolkningen). Utpendling redovisas utifrån antalet förvärvsarbetande med bostad i kommunen (nattbefolkningen). Övriga mått redovisas utifrån genomsnittet av natt- och dagbefolkningen i respektive kommun. Allting redovisas utifrån perspektivet per 100 000 förvärvsarbetande.
Procent
Redovisningen avser procentuell andel för respektive kön. Med undantag för det som redovisas under nettopendling. Då detta värde antingen kan vara positivt eller negativt, redovisas under den rubriken istället en andel för inpendlande i relation till utpendlande.
pendlingsriktning
Inpendling
Avser pendling av förvärvärvsarbetande över kommungräns från en annan kommun, där personen är bosatt, till den aktuella kommunen där arbetsplatsen är belägen.
Utpendling
Avser pendling av förvärvärvsarbetande över kommungräns från den aktuella kommunen, där personen har sin bostad, till en annan kommun där arbetsplatsen är belägen.
Nettopendling
Nettopendling redovisar skillnaden mellan inpendling och utpendling. Om siffran är större än noll (0) är inpendlingen till kommunen större än utpendlingen från kommunen.
Bruttopendling
Bruttopendling redovisar summan av inpendling och utpendling.
Bor och arbetar i samma kommun
Bor och arbetar i samma kommun redovisar dem som inte pendlar över kommungräns för att förvärvsarbeta. Uppgiften för länet avser dem som både bor och arbetar i Östergötlands län, vilket innebär att antalet personer i det fallet är högre än summan för kommunerna tillsammans. Det beror på att dem som bor i en östgötakommun och arbetar i en annan kommun inom länet fortfarande både bor och arbetar i länet.